Més de 900 participants i 2.800 entrevistes de feina en la primera edició de la fira Girafeina Osona

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 17:21

La Cambra d'Osona, el Consell Comarcal d'Osona, l'Ajuntament de Vic i les entitats col·laboradores, com la Mancomunitat La Plana, celebren l’èxit de l’esdeveniment i refermen la seva aposta de contribuir al dinamisme del teixit productiu i mercat del treball

Èxit rotund en la primera edició del Girafeina Osona, la fira d’ocupació destinada a impulsar la inserció laboral dels professionals de la comarca. En total, 906 participants, dels quals 346 majors de 30 anys, han pres part d’una trobada que ha aglutinat més de 60 empreses, les quals han ofert 683 llocs de treball i han realitzat 2.819 entrevistes de feina.

Uns números que els organitzadors de la cita, la Cambra d'Osona, el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic, qualifiquen d’excel·lents i refermen la seva aposta de contribuir al dinamisme del teixit productiu i mercat del treball. Així, el Recinte Firal El Sucre de Vic ha estat l’epicentre d’una fira que s'ha desenvolupat en el marc del programa de Garantia Juvenil de PICE i amb la col·laboració de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Etalentum Selección.

La fira que ha comptat amb una àmplia heterogeneïtat d’empreses del territori ha permès que els i les professionals de la comarca poguessin establir entrevistes de feina i conèixer de primera mà l’oferta laboral que hi ha actualment al territori.

Una fira amb quatre escenaris per connectar el mercat del treball i el teixit productiu

Concretament, la fira s’ha desenvolupat en quatre espais diferenciats perquè els participants puguin aprofitar al màxim la jornada. Un primer espai dedicat a l'orientació laboral on tècnics locals d’ocupació i joventut i el SOC han ofert atenció personalitzada al públic assistent en l’àmbit de l’orientació laboral, l’oferta formativa i els processos d’oposicions al sector públic. Un escenari que s’ha complementat amb la participació dels professionals d’Asencat qui han ofert consells i tècniques per ajudar als perfils a preparar les seves entrevistes de feina.


Un segon escenari destinat als centres de formació ocupacional perquè visibilitzessin les oportunitats laborals que oferien els seus programes. L’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu, la recentment creada escola de noves oportunitats, la Fundació Albir, el Centre de formació de soldadura a Vic (Cefosol), l’Associació d’Instal·ladors Catalans Oficial (AICO) i l’Infocentre de Vic han realitzat al llarg de la jornada diverses demostracions de les tasques formatives que imparteixen als centres.


Un tercer espai, actuant com eix central de la fira, on la seixantena d’empreses estaven a disposició dels participants perquè presentessin la seva candidatura i coneguessin de primera mà l’oferta laboral disponible. I, finalment, un quart espai enfocat a la sensibilització i informació del món empresarial sobre la importància de col·laborar en la contractació de persones en tota la seva diversitat.

Darrera actualització: 10.05.2023 | 18:28