Molt bona rebuda a la 1a edició del Programa esportiu “+60 Activa’t Balenyà”

Dijous, 11 d'agost de 2022 a les 00:00

El primer semestre de l’any s’ha ofert una nova proposta esportiva adreçada a persones majors de 60 anys dels Hostalets de Balenyà, el Programa +60 Activa’t. Un projecte de promoció de la salut i l’activitat física per tal que el col·lectiu pugui tenir accés a diferents propostes esportives: marxa nòrdica, caminades, rutes saludables, dinamització al parc lúdic i aiguagim.

Aquest es va iniciar al març amb les sessions quinzenals de marxa nòrdica en les que hi ha participat 15 persones. Amb aquesta modalitat esportiva les persones participants han pogut aprendre a caminar amb els bastons especialment dissenyats per a aquest tipus de pràctica, tot impulsant-se amb el moviment dels braços, mentre caminaven pels voltants del poble.

Al mes de maig, 21 persones van participar d’una caminada d’aproximadament 7km de recorregut per l’entorn natural dels Hostalets, que va passar a la vora dels refugis de la Guerra Civil, pel pou de gel, pel santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda i acabant, de nou, a la plaça Josep Espona.

La tercera activitat, realitzada conjuntament amb les participants dels grups de Psicomotricitat de la Llar del Jubilat, va comptar amb la participació de 37 persones que van realitzar una de les rutes saludables PAFES (Pla d’Activitat Física Esport i Salut) que hi ha al municipi amb una dinamització guiada al parc lúdic, al costat del pavelló. L’activitat es va centrar en un recorregut per l’espai, format per diferents elements de mobiliari urbà, que permet fer un treball general de condicionament físic amb estacions.

A l’estiu, durant els mesos de juliol i agost, es realitza l’activitat d’aiguagim amb sessions setmanals, amb una participació de 31 persones repartides en dos grups. L’activitat, que ja va ser tot un èxit l’estiu passat, enguany s’ha consolidat dins l’oferta esportiva adreçada al col·lectiu.    

El passat 4 de juliol es va celebrar la cloenda del Programa +60 Activa’t al pavelló esportiu, a la qual es va convidar a totes les persones que hi han participat. L’alcalde, Carles Valls, i les regidores de Benestar social, Mercè Mauri, i d’Esports, Montse Garcia, van estar presents en l’acte i van posar de manifest la importància de continuar oferint propostes com aquesta per seguir promovent l’activitat física i els beneficis a nivell de salut, de millora de la condició física i del benestar emocional que aquest comporta. Durant la celebració es va realitzar una sessió de moviment corporal amb música, l’entrega de diplomes i un piscolabis per a totes les assistents.

Aquest programa ha estat organitzat per l’àrea d’Esports i l’àrea de Benestar social de l’Ajuntament de Balenyà i la Mancomunitat La Plana amb l’especial col·laboració de l’Associació Llar del Jubilat dels Hostalets de Balenyà.

Ben aviat s’informarà de les noves propostes pel curs 2022-2023 que esperem que tinguin tan bona rebuda com aquesta 1a edició.

Gent gran

Darrera actualització: 11.08.2022 | 14:04