Neix Translog Osona, una nova associació d’empreses de transport i logística impulsada per la Mancomunitat

Dimarts, 6 de juny de 2023 a les 11:00

Sis grans empreses del sector i l’Institut de Vic impulsen una entitat que té com a grans objectius actuar com a lobby, promoure la formació i reivindicar l’entrada de la comarca a la tercera corona metropolitana.L’acte de presentació, obert a tothom, es farà el 14 de juny a la Sala Sert de l’edifici del Sucre de Vic 

 

Translog Osona, format per diverses empreses de transport i logística de la comarca, s’ha constituït com a associació amb lobjectiu daglutinar les necessitats del sector. Lacte de presentació de l’entitat es farà el 14 de juny a la sala Sert de ledifici del Sucre de Vic. La trobada comptarà amb una xerrada dIgnasi Sayol Santamaria, president de PIMEC Logística i del Clúster Logístic de Catalunya i CEO dInprous.

 Les sis empreses que han creat Translog Osona són Nordlogsway, Fredist, Grup Molist, Transport Codina, NTL Trans i Transports Frigorífics Esteve. També en formen part lInstitut de Vic, que imparteix un grau mig de conducció de vehicles de transport i un grau superior de transport i lositica, i representants de Creacció i la Mancomunitat la Plana, que en van ser els impulsors originals. A més, es compta amb el suport del Consell Empresarial dOsona (CEDO) i la Cambra dOsona.

 El grup ja fa un parell danys que va mantenint reunions periòdiques. Ara, ha decidit fer un pas endavant i constituir-se com a associaci obrir les portes a altres empreses del sector.

 Translog Osona considera que la comarca pot esdevenir un pol important de comunicació, ben connectat amb Europa i Espanya, a més de l’àrea metropolitana, a través de la C-17, la C-25 i la C-32. En aquest marc, un dels principals objectius de lassociació passa per visibilitzar la comarca com a territori per incorporar-se al tercer cinturó logístic de Barcelona, una demanda històrica que no sha acabat de materialitzar mai i que inclou les autoritzacions per instal·lar dipòsits francs a la comarca.

 Lassociació també neix amb altres objectius estratègics:

- Treballar com a lobby per defensar els objectius comuns del sector davant dladministració.

Elaborar programes de formació i pràctiques adaptades a les empreses.

Compartir bones pràctiques i casos dèxit inspiradors.

 

La presentació pública, el 14 de juny

 Tots aquests objectius sexplicaran de manera exhaustiva a la presentació del 14 de

juny, oberta a tothom, i que començarà a les 5 de la tarda.

 Lacte l’obrirà el president de Translog Osona i director general de NTL Trans, Jaume Noguer Alsina, i continuarà amb la conferencia La Catalunya del futur. Importància de la logístia 4.0 a càrrec dIgnasi Sayol Santamaria. Tot seguit, Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat la Plana, i representants de les empreses fundadores explicaran els ogens, lessència i els objectius de lentitat. També es farà públic el calendari dactivitats que lassociació ha organitzat per aquest any.

 El sector del transport i la logística representa el 3,5% del PIB de la comarca d’Osona. El 2022, segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, hi treballaven 187 empreses i 2.210 persones (1.395 assalariades i 820 en règim dautònoms). La facturació anual voreja els 208 milions deuros.

 Podeu seguir les xarxes de la nova associació a LinkedIn i Twitter

 Es demana confirmació dassistència en aquest formulari.

 

 

 


 
Darrera actualització: 08.06.2023 | 12:21

Imatges