Netegem el nostre entorn!

Dimarts, 4 de maig de 2021 a les 00:00

Els propers 8 i 9 de maig es duran a terme accions de neteja de residus de l’entorn natural a diversos municipis de la Mancomunitat La Plana, en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe. Es tracta d’una acció comuna a tot Europa que enguany arriba a la 8a edició i que vol conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a boscos, rius i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests abocaments.

Diversos Ajuntaments dels municipis mancomunats s’han adherit a la campanya i es fa una crida a la ciutadania a participar-hi. Cada municipi ha organitzat la seva pròpia acció, en col·laboració amb entitats, centres educatius i la Mancomunitat La Plana.

  • Aiguafreda – Neteja del riu Congost el dia 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.
  • Folgueroles – Neteja del Torrent de Folgueroles el diumenge 9 de maig de 9:30 a 12 h.
  • Muntanyola – Neteja dels entorns de l’escola amb tots els infants (de P3 fins a 6è de primària) el divendres 7 de maig.
  • EMD Sant Miquel de Balenyà – Neteja de l’entorn del poble el diumenge 9 de maig. Sortida a les 9:30 h de la plaça de l’Església i lliurament dels residus a la Mancomunitat. Hi participa l’escola Les Basseroles durant tota la setmana.
  • Santa Eulàlia de Riuprimer – Neteja de la llera del riu el diumenge 9 de maig de 10:30 a 13 h (+ xerrada, refrigeri i jocs gegants de fusta).
  • Seva – Neteja dels entorns del municipi el dissabte 8 de maig de 10 a 13 h. Recollida de bosses a la plaça de la Creu. Hi participa l’escola Farigola el divendres 7 de maig.
  • Taradell – Neteja dels entorns del municipi el diumenge 9 de maig al matí, amb vermut i concert. Sortida a les 10 h des de l’Espai 1 d’octubre i arribada a les 12 h al Bosc del Pujoló. Els centres educatius hi participen durant la setmana.
  • Tona – Neteja dels entorns del municipi el dia 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. Els centres educatius de Tona hi participen amb accions durant el mes de maig.
  • Viladrau – Neteja del bosc i la llera de la riera el dissabte 8 de maig de 9 a 13 h. Punt de trobada El Torrent. Esmorzar i tallers de reutilització, amb la col·laboració d’empreses del municipi. L’escola Els Castanyers hi participa una tarda d’aquella setmana.

Les accions acabaran amb una caracterització i recompte dels residus, i una xerrada-debat per posar en comú l’experiència entre els participants i tractar les mesures preventives i correctores més idònies a implementar per evitar nous abocaments incontrolats i noves neteges.

Es recomana a les persones voluntàries que hi participin que portin guants reutilitzables, calçat i roba còmoda, i que segueixin totes les mesures de seguretat contra la Covid-19: mascareta, rentat de mans i distància.

Medi Ambient

Darrera actualització: 04.05.2021 | 15:23