Nova àrea d’emergència de residus d’Aiguafreda amb sistema intel·ligent

Divendres, 14 d'abril de 2023 a les 12:51

La Mancomunitat segueix desplegant àrees d’emergència de residus domèstics amb sistemes intel·ligents en els diversos pobles que la formen per cuidar l’entorn i incrementar els índexs de recollida selectiva

A partir de dimarts vinent, dia 18 d’abril, Aiguafreda disposarà d’una nova àrea d’emergència d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes del poble (ubicada al carrer Avencó número 75, al costat de la deixalleria).

Aquesta nova àrea segueix el desplegament iniciat fa mesos en diversos municipis de la Mancomunitat amb l’objectiu d’incrementar els índex de recollida selectiva –actualment són d'un 82%- i continuar cuidant l’entorn gràcies a la suma dels pobles que la formen, tal com remarca el president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima.

El nou espai només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal prioritzar-lo sempre que sigui possible. És per això que cal seguir totes les indicacions que es presenten a continuació i registrar-se al sistema app Komtainer que permet saber qui accedeix a l’àrea d’emergència i els residus que hi diposita.

 

Què es pot portar a la nova àrea d’emergència?

  • Matèria orgànica, reciclables i resta.
  • Està totalment prohibit dipositar-hi voluminosos, restes vegetals, residus especials, ramaders o agrícoles. Per a aquestes deixalles cal utilitzar les vies de gestió de deixalles corresponents.

 

Amb quina freqüència màxima es pot utilitzar?

  • Habitatges de l'àrea urbana (residents a l'àrea urbana d’Aiguafreda): 25 vegades l’any.
  • Habitatges disseminats (residents de fora de l'àrea urbana del municipi, sense recollida porta a porta): 3 vegades a la setmana.

 

Com es pot accedir a l’àrea d’emergència?

  • Donar-se d'alta al sistema Komtainer a través del QR que es pot trobar en el butlletí repartit en els domicilis del poble o mitjançant el cartell de la porta de l’àrea d’emergència.
  • Accedir a l'app de Komtainer a través del mòbil.
  • Obrir l'àrea d'emergència amb el mòbil. Amb l'app oberta i el bluetooth activat, caldrà acostar el mòbil a la porta d'entrada de l'àrea i aquesta s'obrirà. Un cop a dins, cal seleccionar a la pantalla del mòbil els que s’estan dipositant.

 

Per a més informació o dubtes es pot trucar a l’Ajuntament d’Aiguafreda al telèfon 938 442 253 o escriure a aiguafreda@aiguafreda.cat.

 

Darrera actualització: 14.04.2023 | 18:21