Nova guia de la Mancomunitat per ajudar a combatre les violències masclistes amb propostes per a totes les edats

Dimecres, 22 de novembre de 2023 a les 13:21

Forma part de la campanya mancomunada El Masclisme al Rebuig amb l’objectiu de treballar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques amb una mirada restaurativa

La Mancomunitat posa a disposició de la ciutadania i dels diversos agents del territori una guia pedagògica per ajudar a prevenir i sensibilitzar contra les violències masclistes i LGTBI+fòbiques.

El nou recurs beu de la campanya El Masclisme Al Rebuig i està dividit en dues parts. En una primera, hi consta la teoria i els conceptes claus per poder abordar les dinàmiques de treball amb l’enfocament idoni.

En la segona part, s’hi llisten diferents propostes d’activitats per a totes les edats per treballar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques amb l’objectiu d’enviar aquest tipus de violències al rebuig.

 

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, subratlla que la guia és un acompanyament teòric i pedagògic per establir noves mirades, reflexionar i canviar actituds massa presents en la nostra societat. Amb el nou recurs pedagògic es pretén que qui treballa o interactua amb grups d’infants, joves o adults puguin abordar la temàtica i difondre els diferents missatges que es recullen a la campanya El Masclisme Al Rebuig. A més, també pot ser utilitzada per qualsevol persona que vulgui formar-se al voltant de les violències masclistes.

A principis de novembre, i per facilitar l’ús de la guia, es va portar a terme una formació dirigida professionals de l’educació social i altres agents que treballen als diversos Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i Punts Joves de la Mancomunitat La Plana. Durant les sessions es va treballar com fer front a les violències masclistes des d’una mirada restaurativa.

La creació d’aquest recurs ha estat possible gràcies al suport dels diferents ajuntaments i EMD que formen part de l’ens i el Fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

 

El Masclisme al rebuig

La Mancomunitat La Plana va elaborar la campanya El Masclisme Al Rebuig de forma conjunta i participativa involucrant-hi càrrecs electes, professionals i teixit associatiu entre els anys 2020 i 2021.

La campanya de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania interpel·lant-la i fent-la partícip del canvi que cal promoure per unes relacions humanes lliures de discriminacions

 

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 22.11.2023 | 13:32