Persones cuidadores de Balenyà recullen la seva experiència en un mural

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:00

A Balenyà, des del mes d’octubre del 2018 existeix un Grup d’Ajuda Mutua per a persones cuidadores. Majoritàriament està format per persones que cuiden dels seus familiars, i s’organitzen trobades mensuals per compartir emocions, experiència, coneixements, neguits...

Arrel de la pandèmia les trobades presencials del segon divendres de mes es van haver d’anul·lar, i el whatsapp ha estat l’instrument que els ha permès mantenir el contacte.

El grup de whatsapp, creat ja des del desembre de 2019, ha estat una eina molt útil durant el temps de pandèmia perquè ha servit per mantenir el contacte entre les persones cuidadores i poder seguir compartint les situacions i emocions personals davant les dificultats, per donar-se solucions, ànims i esperances entre elles i, així, poder continuar la gran tasca de cuidar als seus familiars.

A través d’aquesta aplicació, i amb el suport del treballador social del programa de Dependència del municipi, va néixer del propi grup la idea de presentar la tasca que porten a terme sobretot en aquests moments en que les mesures de la COVID (menys visites de persones properes, limitació en la sortida del domicili, controls mèdics a reprogramar...) l’han complicat i han fet augmentat els esforços de les persones cuidadores.

Així, les persones que conformen el grup han penjat fotos i fet escrits on han posat en paraules les seves emocions amb l’objectiu de poder visibilitzar la gran tasca de les persones cuidadores del municipi de Balenyà. El resultat és el mural que us presentem.

Servei Socials Bàsics

Darrera actualització: 12.01.2021 | 10:03