Presentem El Rusc, programa de prevenció en conductes de risc

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 00:00

La Mancomunitat La Plana presenta el programa anomenat El Rusc, que té per objectiu realitzar prevenció en conductes de risc a la ciutadania

Aquest dijous 16 de desembre a la Mancomunitat La Plana s’ha  presentat el programa El Rusc, que engloba totes les accions en matèria de consum de drogues i ús de pantalles, sexualitat i afectivitat, benestar emocional, etc. Destinades a persones adolescents, joves, adultes, famílies, agents socioeducatius, professorat  i altres agents o entitats municipals.

L’acte ha comptat amb la presència de Ferran Teixidó, president de la Mancomunitat La Plana, Txevi Rovira, vicepresident de la Mancomunitat La Plana i alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, Josep Muñoz, gerent de Serveis Socials de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social la Diputació de Barcelona, Ester Puig i Anna Vizcaino tècniques del programa el Rusc de la Mancomunitat La Plana, i amb personal tècnic i electes dels diversos municipis mancomunats.

Durant la presentació s’ha contextualitzat el programa explicant en què consisteix, i donant a conèixer el Pla de prevenció de consum de drogues i ús problemàtic de pantalles (2022-2025) el qual és un element bàsic per a la planificació i el foment de polítiques de salut intersectorials orientades a millorar la qualitat de vida, tant de les persones consumidores de substàncies amb potencial addictiu, com de la resta de la ciutadania.

També s’han donat a conèixer altres accions com les diverses formacions realitzades als Instituts dels municipis de la Mancomunitat La Plana, les activitats de sensibilització entorn als Dies Internacionals, el projecte ‘A Cegues no Mola’, el projecte ‘Sexy and Safe’ i l’Espai Consulta, entre d’altres.

Com a fet innovador s’ha presentat l’acció que s’iniciarà al gener de 2022 i que servirà com a tret de sortida per donar a conèixer un perfil d’Instagram específic del programa el Rusc. Aquest ha se servir per poder interactuar directament amb la població adolescent i jove i que, aquesta, tingui l’opció de realitzar l’espai consulta en format virtual. Així mateix aquesta plataforma també permetrà publicar contingut i informació de prevenció i reducció de riscos de manera directa.

Programa El Rusc

Darrera actualització: 25.03.2022 | 15:40