Presentem la campanya 'A què juguem? Tot comença en el joc'

Dimarts, 8 de novembre de 2022 a les 00:00

La Mancomunitat La Plana i els Ajuntaments integrants apostem per fomentar el joc lliure d’estereotips de gènere a través d’una campanya pròpia

Aquest dilluns dia 7 de novembre al SIS El Puntal de Taradell es va presentar la campanya per fomentar el joc lliure d’estereotips de gènere anomenada “A què juguem? Tot comença en el joc”

L’acte, que va comptar amb la presència de càrrecs electres i personal tècnic de la Mancomunitat La Plana, famílies i els seus fills i filles, es va iniciar amb la benvinguda per part de la regidora d’Igualtat Núria Arau Crusellas i la regidora de Benestar Social i Joventut Lídia Alonso Martí de l’Ajuntament de Taradell. Seguidament, Pere Medina Serrahima,  president de la Mancomunitat La Plana, va fer una breu introducció de la campanya i va donar pas a les tècniques d’igualtat de la Mancomunitat La Plana, Anna Vizcaino Espona i Bet Pol Montmany, que van explicar en què consisteix i el perquè s’ha fet una campanya d’aquestes característiques. I per acabar amb una part més participativa, es va fer una dinàmica dirigida i dinamitzada per l’Aleix Blancafort Parés, educador social amb ofici de joc, en la que varen participar totes les persones assistents. Aquesta va servir per reflexionar entorn als prejudicis i estereotips que tenim amb els jocs i joguines quan juguem.

Amb aquesta campanya es pretén que es vagin interioritzant i implementant nous hàbits de compra de jocs i joguines per avançar cap a una igualtat real lliure d’estereotips.  

El joc és una activitat bàsica per a la vida de les persones i una molt bona proposta per aprendre. A través d’aquest, des de que naixem, aprenem a socialitzar-nos i a desenvolupar les nostres capacitats personals, les actituds i habilitats necessàries per a la vida. Ara bé, la realitat que vivim i que no podem obviar és que encara hi ha joguines i activitats que per tradició s’associen a nens o a nenes, i això fa que es continuïn perpetuant estereotips i rols de gènere que impedeixen el seu ple desenvolupament. Durant la infància tenim l’oportunitat de reflexionar i educar en valors d’igualtat de gènere facilitant que els infants desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol dels àmbits de la vida, sense discriminar a les persones i sempre valorant i respectant les diferències.

El disseny de la campanya ha estat elaborat per l’Alba Ortega Codina. Consta de 16 consells: 8 adreçats a persones adultes i 8 a infants. Per una banda, els adreçats a les persones adultes es transmeten a través d’un únic cartell o imatge que es pot trobar a diversos espais físics dels municipis i a les xarxes socials. Per altra banda, els adreçats a les criatures es donen a través del joc: un sabater. Depenent de l’edat de l’infant serà necessari el suport d’una persona adulta per acompanyar a entendre i jugar amb els missatges que conté.

Els materials es faran arribar  a equipaments públics, centres educatius, espais de lleure, etc. dels diversos municipis de la Mancomunitat La Plana. Així mateix, a pàgina web de la mateixa, qualsevol persona pot accedir als materials i a informació complementària de cada un dels missatges.

Igualtat

Darrera actualització: 08.11.2022 | 16:09