Presentem la web del projecte Perfils

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 00:00

Ahir 9 de novembre de 2021 es va fer la presentació de la web del Projecte Perfils al Centre Cultural Costa i Font de Taradell amb l’assistència de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell que el curs passat van participar del projecte.

L’acte va comptar amb la benvinguda a càrrec del director de l’Institut Jordi Codinachs Riera, la introducció del què és el projecte i de la web a càrrec del tècnic d’Acollida i Convivència de la Mancomunitat la Plana Francesc Torras i de Lorda Crusellas, realitzadora de la web i de les entrevistes, que varen explicar els tres grans apartats de La web: el PROJECTE (on s’explica el projecte Perfils i on se’n donen les dades), el CURS 2020-2021 (amb els vídeos de les entrevistes de la darrera edició) i EDICIONS ANTERIORS (recopilació de tots els vídeos).

Tot seguit es va visualitzar un vídeo d’una entrevista significativa de l’any passat realitzada per l’Abril, la Blanca, la Clara, en Dídac i la Jana de l’Institut de Taradell. Elles i ell varen fer una petita intervenció explicant què havia significat el projecte a nivell personal i després va parlar-ne la Lorena la seva entrevistada.

Seguidament, va ser el torn de les autoritats amb les intervencions de Ferran Teixidó Turner, president de la Mancomunitat La Plana, Sanata Dembele, representant de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, de Mercè Cabanas Solà, alcaldessa de Taradell i Lluïsa Moret Sabidó, diputada i presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Tothom va remarcar la necessitat i conveniència que es facin aquests tipus de projectes i han animat a joves i adults a fer una mirada inclusiva de la seva societat.

El Projecte Perfils, és un projecte que neix de la necessitat que el jovent de la Mancomunitat La Plana conegui el fenomen de la immigració de forma fidedigna.

Per aproximar el fet migratori es desenvolupen dues metodologies complementàries: s'aborda el tema a les aules a través de xerrades i tallers sobre les causes i les conseqüències de les migracions, tant en els països emissors com en els receptors, així com sobre la dinàmica i la naturalesa dels prejudicis, estereotips i de la rumorologia; i es fa un acostament a una persona que hagi tingut una experiència migratòria a través d’una entrevista que s’enregistra i s’edita.

La primera edició va fer-se el curs 2009-2010 i enguany s’està fent la dotzena. A causa de la COVID no es va poder celebrar el 10è aniversari del projecte ja que l’edició d’aquell curs es van haver d’aturar quan just s’havien fet 6 entrevistes. Amb el projecte parat es va decidir fer una web per recollir-hi tota la feina feta fins el moment i en el futur: www.projecteperfils.cat

Els i les participants d’aquest projecte provenen de l'Institut de Taradell, de l'Institut de Tona i de l'Escola Vedruna de Tona i depenent del centre educatiu són de 3r o 2n d'ESO. I són de les poblacions d’Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i altres. En aquesta edició 2021-2022, s’incorporen al projecte l’Institut Escola Mossèn Cinto Verdaguer de Folgueroles i l’Institut Escola Carles Capdevila de Balenyà.

Convivència

Darrera actualització: 10.11.2021 | 13:46