Prevenció, detecció i atenció a les festes majors amb “A cegues no mola”

Dimecres, 28 de juliol de 2021 a les 00:00

El proper divendres dia 30 i dissabte 31 de juliol es portaran a terme les primeres actuacions de l’estiu del programa A CEGUES NO MOLA a la festa major de Tona. Tot i la situació incerta causada per la pandèmia, alguns municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana han decidit apostar per una festa major adaptada en tot moment a la normativa vigent i amb les màximes precaucions possibles.

Degut a la situació causada per la COVID no s’instal·larà la carpa que en anys anteriors funcionava com a estand ni es faran algunes actuacions que s’hi realitzaven com els testos d’alcoholèmia i el repartiment d’aigües. Si que es portarà a terme l’atenció directa als joves, amb una acció preventiva dins i fora del recinte per tal de potenciar unes festes majors de qualitat, amb els menors riscos possibles, lliures de sexisme i LGTBI-fòbia.

Les intervencions d’aquests estiu es faran els dies 30 i 31 de juliol a la Festa Major de Tona, el 19, 20 i 21 d’agost a la Festa Major de Taradell durant La franja horària en què s’intervindrà serà de 22 a 00:30 adaptant l’horari les últimes restriccions anunciades al Procicat en relació a l’oci nocturn.  

Enguany s’ha continuat amb l’acció “A l’altra banda de la barra” on les persones referents de joventut de cada municipi i l’Agent de Salut de la Mancomunitat La Plana s’han coordinat amb les comissions de festes i entitats juvenils que organitzen les festes d’estiu per treballar conjuntament la manera de reduir riscos derivats del consum d’alcohol i drogues i detectar i denunciar possibles cassos d’assetjament sexual o violència masclista. Aquesta acció ofereix la possibilitat d’utilitzar polseres per identificar els majors d’edat, i així, evitar vendre’s alcohol.

Aquest programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut així com amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra, cossos de seguretat municipals i entitats organitzadores de la Festa Major.

Programa Prevenció Conductes de Risc, el RUSC

Darrera actualització: 31.03.2022 | 13:40