Sant Miquel de Balenyà acull la cloenda dels tallers per a gent gran activa de la Mancomunitat La Plana

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 00:00

Aquesta setmana es dona per acabat el curs 2021/2022 dels tallers per a gent gran que promouen els Ajuntaments d’Aiguafreda, El Brull, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona i l’EMD Sant Miquel de Balenyà.

Aquests tallers, gestionats pel programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana, tenen una durada de 9 mesos, amb sessions setmanals a cada municipi. I enguany se n’han portat a terme de psicomotricitat, estimulació cognitiva, creativitat, català i anglès amb un total de participants proper a les 160 persones grans, la immensa majoria dones.

L’acte de cloenda va fer-se la tarda del dimecres 15 de juny a Sant Miquel de Balenyà, Persones grans, tècniques, regidors/es i alcaldes/ses es van desplaçar fins a aquesta població per acomiadar les activitats del curs 2021/2022.

Tan bon punt van arribar les 122 persones grans provinents dels vuit municipis participants, es va fer el tret de sortida amb un taller de percussió corporal a càrrec de Santi Serratosa. L’hora que va durar l’activitat va fer que la pista s’omplís de sons i música, que des del primer moment van despertar l’interès de les persones assistents, que van culminar amb una particular coreografia grupal de “Paraules d’amor” de Joan Manel Serrat.

En acabar el taller, des del programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana es va fer un repàs de la totalitat de tallers i municipis participants, així com també es va agrair la dedicació i professionalitat al conjunt de talleristes d’aquest curs. Tot seguit, el president de la Mancomunitat La Plana, Ferran Teixidó, i el president de l’EMD Sant Miquel de Balenyà, Josep Antoni Vallbona, van dedicar unes paraules, tot posant de rellevància la importància per a la salut física i mental de la participació en aquest tipus de tallers de caràcter preventiu. Durant la cloenda, també hi van ser presents algunes representants polítiques de la resta de municipis participants, entre elles Núria Alfaro, regidora de Sant Miquel de Balenyà, Lídia Alonso, regidora de Taradell, Albert Cartanyà, regidor del Brull, Maria Anna Pineda, alcaldessa de Seva, Lluís Sallés, regidor de Sant Martí de Centelles, Margarida Fité, regidora de Tona, Mariona Parés, de l’equip de regidoria de Tona i Josep Benet, representant de Muntanyola.

A continuació, persones grans, talleristes, representants polítiques i tècniques de l’Àrea Social de la Mancomunitat, van berenar plegades en una tarda distesa, plena de complicitats i, sobretot, de molts somriures altra vegada. També  es va realitzar l’entrega dels diplomes acreditatius d’assistència als tallers.

Per tancar la cloenda, els grups d’anglès de Seva i el Brull i els grups de català de Taradell, van pujar a l’escenari per fer una demostració dels exercicis i treball realitzat durant el curs. Els grups d’anglès van fer un diàleg bilingüe i els grups de català van fer una original adaptació del joc “Pasapalabra”.

L’organització de l’activitat, a càrrec del Programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, va comptar amb el suport de dos voluntaris de Creu Roja que van oferir acompanyament i suport als assistents que ho requerien. L’acte però, no hauria estat possible sense la col·laboració de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà en primer lloc i també dels ajuntaments d’Aiguafreda, El Brull, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell i Tona; els quals, a través de la regidoria de serveis socials, promouen els tallers anuals de formació de la gent gran.

Gent gran

Darrera actualització: 17.06.2022 | 12:03