Servei d’Intervenció Socioeducativa LA LUDO, nova obertura a Tona

Dimarts, 11 d'octubre de 2022 a les 00:00

Tona té una llarga trajectòria de treball en l’àmbit de les polítiques d'infància i adolescència; i el servei de la Ludoteca hi ha tingut un paper molt destacat. La consolidació i anàlisis d’aquest servei ha fet palesa la necessitat d’especialitzar l’atenció per poder atendre les necessitats socioeducatives d’infants, adolescents i les seves famílies.

Aquesta trajectòria, junt amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona per crear un servei adaptat a les necessitats del municipi impulsat pels Serveis Socials, ha fet replantejar la modificació del servei de la Ludoteca.

L’objectiu és mantenir l’essència de la Ludoteca Jocs, on els nens i nenes poden gaudir de tardes i activitats totalment lúdiques; i al mateix temps poder atendre a infants i joves del poble que per la seva situació sociofamiliar necessiten recolzament, amb un treball educatiu més intens.

Així doncs, s’inicia una nova etapa i es crea un nou servei, amb el nom de SIS La Ludo. Un Servei d’Intervenció Socioeducativa que ha de fomentar una intervenció educativa integral dels infants i joves del poble, de participació infantil i apoderament, i sobretot que inclogui les famílies les quals prenen un paper més actiu.

El SIS La Ludo, ubicat a la planta baixa de Can Licus, serà un servei amb 30 places per infants i adolescents amb risc social, però també obert a altres infants que vulguin passar unes tardes de joc. Es seguirà impulsant la participació infantil amb el consell d’infants, les activitats amb famílies, entre moltes d’altres accions ja consolidades a Tona.

La fusió entre la Ludoteca Jocs i el nou Servei d’Intervenció Socioeducativa, ha de permetre sumar i aportar valor a tot allò que s’ha estat fent fins al moment.

Un equip de dues educadores socials i una monitora, seran les encarregades de portar a terme el dia a dia del projecte a partir d’aquest mes d’octubre.

Una necessitat que s’ha pogut traslladar a Tona amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Mancomunitat La Plana i amb implicació i coordinació de les regidories i professionals de Serveis Socials i Educació.

Serveis socials

Darrera actualització: 11.10.2022 | 11:59

Imatges