Setmana de sensibilització sobre els riscos de consum d’alcohol

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

L’alcohol és la droga més consumida a la nostra societat ja que forma part dels nostres patrons culturals. Està present en totes les celebracions, i no només això, sinó que és un element intrínsec a la forma que tenim de relacionar-nos. Però alhora, és una de les drogues que més problemes socials i sanitaris genera (dependència, malalties, absentisme laboral, problemes familiars, lesions causades per accidents de trànsit, etc).

El dia 15 novembre, és el Dia Mundial sense alcohol i des de el programa El Rusc, de prevenció de conductes de risc, es realitzaran diverses activitats al llarg de la setmana del 14 al 18 de novembre adreçades a la ciutadania en general per tal de sensibilitzar a la comunitat sobre els riscos associats al consum d’alcohol.

L’alcohol és la droga més consumida i acceptada socialment, associada a espais relacionals i d'oci, i amb una baixa percepció de risc. El consum excessiu i habitual perjudica la salut, pot augmentar el risc de tenir lesions, agreuja problemes psíquics i socials i pot perjudicar les relacions familiars i laborals. Aquest consum, a més, pot derivar a mig i a llarg termini en dependència a l'alcohol, situació que sovint passa desapercebuda. S'estima que el consum d'alcohol suposa el 4% de la mortalitat general. 

Els dies 16 i 18 de novembre es muntaran dos estands informatius i de sensibilització vers aquesta temàtica als mercats municipals dels municipis de Tona i Taradell.

Paral·lelament a l’estand es realitzarà un vídeo divulgatiu on la ciutadania hi participarà activament. Al llarg de la setmana es realitzaran entrevistes al carrer amb  preguntes sobre mites relacionats amb l’alcohol i posteriorment es donarà la resposta per part de les professionals el programa. Aquest contingut final es llençarà de forma estratègica a través de l’Instagram del programa (@el_rusc_) durant l’any vinent.

Finalment s’ha realitzat una campanya gràfica amb el lema Desmitifiquem l’alcohol. Les imatges de la campanya  van sobre 4 mites relacionats amb el consum d’alcohol i els seus efectes i estan pensats en format xarxes socials, per tal de donar resposta al mite erroni que hi ha escrit a la imatge.

El Rusc

Darrera actualització: 15.11.2022 | 15:31