Seva reparteix uns 1.700 cubells amb xip per millorar la recollida porta a porta fins dissabte

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 00:00

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells xipats a finals del 2023 per estar preparats per pagar pels residus generats amb una “taxa justa” 

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana comença a repartir uns 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta. Un sistema que es va implementar l’any 2005 al municipi i que l’any passat va registrar un 83,6% en l’índex de recollida, un dels més alts de Catalunya on la mitjana se situa al 46,6%. 

El nou sistema, que ja està implementat en la majoria d’urbanitzacions del municipi i que ara es completarà en la urbanització de Serrabardina i al propi nucli urbà, permet millorar-ne l’eficiència perquè es pot saber la freqüència en què es treuen els residus al carrer i la quantitat, i agilitzar la resolució d’incidències en cas que n’hi hagi. 

Maria Anna Pineda Mir, alcaldessa de Seva, agraeix la complicitat de la ciutadania del municipi que ha fet possible el rècord en l’índex de recollida registrat l’any 2022, i espera que se segueixi evolucionant favorablement amb la renovació dels cubells. 

Seva és un dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, que treballa per seguir sent més sostenibles, adaptar-se al futur immediat en la gestió de residus i seguir esdevenint un referent de país. En aquest sentit, el president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, afegeix que es continua avançant perquè tots els pobles que la conformen estiguin a punt per pagar pels residus generats amb una taxa justa el 2024. 

 

Un 50% dels habitatges dels pobles de la Manco tindran cubells xipats en acabar l’any 

Actualment ja hi ha sis pobles sencers amb cubells amb xip -Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer i Viladrau-, i la majoria d’urbanitzacions de Seva que sumen un total de 3.500 habitatges

La implantació dels nous cubells a Seva, per donar resposta a les incidències amb major celeritat, segueix el desplegament que s’ha portat a terme a Sant Miquel de Balenyà i que seguirà a Balenyà, durant el primer trimestre de l’any. Un cop finalitzada aquesta segona fase s’hauran repartit 7.400 cubells xipats en 8 pobles. 

Durant el 2023 està previst començar a canviar els cubells actuals a Taradell per arribar a un total de 6.500 llars, gairebé la meitat dels habitatges que tenen els pobles on la Mancomunitat ofereix el servei de recollida de residus.  

 

 

Evolució de la recollida selectiva als pobles de la Mancomunitat 

 

Nou sistema de recollida amb cubells xipats ofert des del 2020 per la Mancomunitat 

Els nous cubells porten un xip incorporat que permet identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell.  

Per a fer-ho possible és lliurarà un nou cubell marró xipat de 25 litres de capacitat per treure la matèria orgànica i que substituirà l’utilitzat fins ara. Així, els que es fan servir a dia d’avui a Seva deixaran de ser operatius a partir del 6 de febrer.  

Com a novetat s’entregarà un nou cubell de color beix, de 40 litres de capacitat, per treure els materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la resta (rebuig).  

En el cas dels reciclables, que inclou els envasos lleugers, el paper i el cartró, si no caben dins del cubell beix degut al seu volum es podran deixar al costat del mateix cubell. Ara bé, no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell.  

 

Com es poden obtenir els nous cubells a Seva? 

Cada habitatge de Seva ha rebut una carta amb una butlleta que cal dur omplerta en una de les tres reunions per poder sol·licitar i recollir els nous cubells xipats.  

  • DIJOUS 26 DE GENER - Sala Polivalent a les 19 h 

  • DIVENDRES 27 DE GENER - Sala Polivalent a les 19 h 

  • DISSABTE 28 DE GENER - Sala Polivalent a les 10 h 

 

Darrera actualització: 26.01.2023 | 09:53