Si encara em queda vida...Reutilitza’m!

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 09:00

La Mancomunitat La Plana i la Fundació Areté engeguen el projecte Si encara em queda vida...Reutilitza’m!que promou la reutilització de mobles i altres objectes de la llar amb l’objectiu d’allargar la seva vida útil i reduir la generació de residus.

Aquest nou projecte té dos eixos principals: per una banda, establir canvis en l’organització de la deixalleria de la Mancomunitat La Plana per prioritzar la reutilització dels objectes que hi arriben. Per altra banda, oferir a la ciutadania un servei de recollida a domicili de mobles i altres objectes de la llar amb potencial de reutilització que el portarà a terme la Fundació Areté.

Aquestes accions es poden començar a desenvolupar gràcies al suport de l’Agència de Residus de Catalunya, que hi destina 66.697,94 euros.

La Mancomunitat La Plana aposta per la reutilització

D’aquesta manera, la Mancomunitat La Plana pretén impulsar la reutilització com una línia prioritària al reciclatge i valorització dels materials que arriben a les deixalleries de gestió mancomunada tal i com ens marca la nova llei de residus. Per això s’està actualitzant el reglament, el protocol de la deixalleria i el Pla supramunicipal de prevenció de residus.

Aquest canvi preveu que, a partir d’ara, tots els objectes amb potencial de reutilització que arribin a les deixalleries, siguin traslladats a un magatzem tancat i, posteriorment, recollits per la Fundació Areté, que els prepararà per la seva reutilització i venda a les botigues AretéSegonaMà.

Per donar a conèixer aquest nou servei s’han elaborat i distribuït a tots els habitatges dels municipis mancomunats, un díptic amb un imant per a la nevera que conté tota la informació del projecte.

Aquestes actuacions donen continuïtat a les accions de prevenció de residus que s’han dut a terme des del 2006 a la Mancomunitat La Plana incloses dins el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus. Una de les quals l’acord de retirada de material en bon estat de la deixalleria situada a Malla per part de la Fundació Areté.

Areté Reutilitza

El servei de recollida a domicili “Areté Reutilitza” té l’objectiu de generar llocs de treball per a persones amb problemes de salut mental i addiccions, i entra en funcionament a tots els municipis de la Mancomunitat La Plana: Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l’EMD Sant Miquel de Balenyà, amb la voluntat de que amb el temps s’ampliï a la resta de municipis de la comarca.

La ciutadania disposarà d’un servei d’atenció telefònica (Tel. 621230714) on podrà fer la petició de recollida dels objectes, que poden ser mobles, mobiliari d’oficina, articles de la llar, articles esportius, joguines i mobiliari infantil, i petits electrodomèstics. Un cop s’hagin recollit, es prepararan per la seva reutilització i és posaran a la venda a les botigues AretéSegonaMà.

Tant la recollida com la preparació, condicionament o transformació dels mobles i d’altres objectes, anirà a càrrec de persones contractades per Areté.

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei es prioritza un model innovador que fomenta la reutilització per sobre d’altres vies de gestió de residus, afavorint així l’economia circular.

Medi Ambient

Darrera actualització: 16.05.2022 | 12:20