Sis caminades gratuïtes adreçades a majors de 60 anys de la Mancomunitat durant la tardor

Dijous, 5 d'octubre de 2023 a les 15:00

“Camina a la tardor +60” ajuda a les persones de més de 60 anys que promou l’activitat física, el coneixement de l’entorn natural i la socialització

Promoure un envelliment actiu i donar a conèixer el territori que envolta els pobles de la Mancomunitat és el doble objectiu del “Camina a la tardor +60”, adreçat a majors de 60 anys que viuen als 13 pobles de la Manco.

Sis caminades gratuïtes entre els mesos d’octubre i desembre permetran descobrir millor l’entorn i racons històrics mentre es reforcen els vincles entre persones de poblacions veïnes. Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, destaca els avantatges d’aquesta proposta tant pel benestar físic com emocional.

Camina a la tardor +60 és una iniciativa engegada l’any passat que permet arribar a persones que no participaven en d’altres propostes adreçades a majors de 60 anys.

Totes les caminades començaran a dos quarts de 10 del matí i acabaran en el mateix punt de sortida al voltant de la 1 del migdia. Cal tenir en compte que el desplaçament fins al punt de trobada va a càrrec de les participants.

Les inscripcions estaran obertes fins a tres dies abans de cada sortida en cas que no s’hagin exhaurit les places. Per apuntar-se només cal enviar un whatsapp als números 626 571 395 o 638 710 861, trucar al 938 125 445 i s’adjudicaran les places per rigorós ordre d’inscripció.

  • Divendres 20 d’octubre. Sant Miquel de Balenyà. Cap als camps d’aviació i els refugis antiaeris de Balenyà. Punt de trobada: Aparcament de davant de l’estació de tren de Sant Miquel de Balenyà.
  • Divendres 27 d’octubre. El Brull. De Collformic a Sant Cebrià de la Mora pel Pla de la Calma. Punt de trobada: Aparcament de Collformic.
  • Divendres 10 de novembre. Malla. Pel camí recuperat del torrent de la Riera de Munter. Punt de trobada: Aparcament de davant de l’ajuntament de Malla.
  • Divendres 24 de novembre. Santa Eulàlia de Riuprimer. Les Costes Males, Sant Martí de Sentfores i camí del riu Mèder. Punt de trobada: Davant del camp de futbol de Santa Eulàlia de Riuprimer.
  • Divendres 1 de desembre. Sant Martí de Centelles. El castell de Centelles. Punt de trobada: Davant del cementiri de Sant Martí de Centelles.
  • Divendres 15 de desembre. Balenyà. Els pantans de Vall-Llosera i Sant Mamet. Punt de trobada: A l’aparcament de darrere del Gra d’Or dels Hostalets de Balenyà.

Les rutes estan organitzades des del Programa d’Envelliment actiu de la Mancomunitat La Plana i compten amb el suport de Diputació de Barcelona.

Fer salut, conèixer l’entorn i reforçar els vincles

Un 89% de les persones que han participat en les anteriors edicions del Camina +60 -tardor o primavera- ha conegut gent nova amb qui vol seguir fent activitats d’aquest tipus. D’aquestes, 1 de cada 3 persones s’ha apuntat sola a les caminades i no coneixia la ruta proposada. La resta de participants s’han inscrit en companyia d’amistats o familiars.

Darrera actualització: 05.10.2023 | 16:11