Taller de benestar “Desconfinem-nos i obrim-nos a la vida!” a Taradell

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 00:00

Al llarg del mes d’octubre, una quinzena de dones de més de 60 anys han participat al taller “Desconfinem-nos i obrim-nos a la vida”, organitzat per l’Ajuntament de Taradell i el Programa de Gent gran de la Mancomunitat La Plana, amb el suport de Diputació de Barcelona.

Aquest taller motivacional i de cura psicoemocional ha promogut un espai on les persones participants han compartit i practicat tècniques i activitats per a millorar la pròpia salut física, emocional i mental, i recursos per afrontar reptes del dia a dia.

Les dues primeres sessions, guiades per la psicoterapeuta Esperança Capella, es van centrar en l’àmbit més psicoemocional. A partir de dinàmiques es van treballar temàtiques com el benestar emocional i la salut, l’univers afectiu, com viure el món en positiu, jocs de risoteràpia.

La darrera sessió, a càrrec de la fisioterapeuta Marta Pugès, es va focalitzar en prendre consciència de com les emocions s’expressen al nostre cos. Jugant sempre des del plaer, la seguretat i el respecte han descobert noves eines per poder mantenir en equilibri i salut. El treball s’ha realitzat portant a terme diferents dinàmiques corporals, inicialment preparant el cos amb un bon escalfament i una descoberta de la fisiologia i biomecànica corporal, seguit de dinàmiques de joc emocional i relacional per finalitzar amb un treball d’escolta i reflexió sobre allò viscut portant-t’ho de nou al cos.

A través d’aquestes sessions vivencials es va poder desenvolupar un clima de confiança, confidencialitat i respecte, oferint un espai de trobada i comunicació on compartir experiències grupals de creixement personal.

La bona valoració de les persones participants fa entreveure que espais com aquests eren, més que mai, necessaris per aquest nou començar després dels mesos marcats per la situació d’aïllament social provocat perla pandèmia.

Gent gran

Darrera actualització: 27.10.2021 | 15:16