Tornen els estands “A cegues no molen” en cinc pobles per garantir un oci nocturn d’estiu de qualitat

Divendres, 14 de juliol de 2023 a les 00:00

Una desena de professionals atendran necessitats derivades del consum d’alcohol i drogues o per situacions de violències masclistes a les festes dels mesos de juliol i agost

Amb l’inici de les festes majors i l’oci nocturn d’estiu, la Mancomunitat torna a desplegar els estands “A Cegues No Mola” en cinc pobles –Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, i Tona- amb l’objectiu de potenciar unes festes de qualitat i ajudar a prevenir en temes de consum de drogues i alcohol, o violències masclistes.

Una desena de professionals atendran situacions derivades de violències masclistes o consum de substàncies, i també s’oferirà contingut preventiu com preservatius interiors i exteriors, bandes de làtex, i informació sobre drogues i sexualitats i afectivitats.

Per altra banda, s’utilitzaran polseres perquè només puguin accedir a begudes alcohòliques persones majors d’edat, una mesura que facilitarà la tasca de les comissions i entitats dels diferents pobles que dispensaran alcohol a les barres.

Enguany, es tornaran a fer testos preventius d’alcoholèmia perquè qui hagi de conduir pugui fer-ho de manera segura i en cas que se superi la taxa permesa es pugui rebre assessorament. A més, també es donarà aigua de forma gratuïta per reduir riscos associats amb el consum de l’alcohol i d’altres substàncies.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, recorda que la voluntat és arribar a les persones més joves amb una mirada positiva i mitjançant dinàmiques atractives i divertides per garantir unes festes de qualitat.

Aquest programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut així com amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra, cossos de seguretat municipals i entitats organitzadores de les festes majors.

 

El masclisme al rebuig

En els diferents actes es penjaran pancartes per sensibilitzar sobre violències masclistes i es reproduiran les noves falques entre les actuacions dels diversos grups de música.

Es tornarà a comptar amb el circuït contra assetjaments sexuals que s’aplica amb la col·laboració de les entitats organitzadores, les policies locals dels municipis que en disposen i el personal de seguretat de l’empresa privada per tal de guiar i coordinar la intervenció.

 

Festes amb l’estand “A cegues no mola”

  • 14 de juliol. Festa del Sol Creixent a Balenyà
  • 15 de juliol. Clec Festival a Santa Eulàlia de Riuprimer
  • 4, 5 i 8 d’agost. Festa Major de Tona
  • 12 i 14 d’agost. Festa Major de Seva
  • 17, 18 i 19 d’agost. Festa Major de Taradell
Darrera actualització: 14.07.2023 | 17:38