Tornen les caminades gratuïtes adreçades a majors de 60 anys durant la primavera

Dijous, 8 de febrer de 2024 a les 11:00

El programa Camina a la tardor +60” executat per la Mancomunitat La Plana ajuda a les persones de més de 60 anys a promoure lactivitat física, conèixer millor l’entorn natural i reforçar els vincles entre persones de diferents pobles mancomunats

Promoure un envelliment actiu i donar a conèixer el territori que envolta els pobles de la Mancomunitat és el doble objectiu del “Camina a la tardor +60, que sadreça a majors de 60 anys que viuen als 13 pobles de la Manco.

 Vuit  caminades  gratuïtes  entre els mesos de febrer i maig ajudaran a descobrir millor lentorn i racons històrics mentre es promouen els vincles entre persones de poblacions veïnes. Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, destaca els avantatges daquesta proposta tant pel benestar físic com emocional.

 Camina a la tardor +60 és una iniciativa engegada fa dos anys que permet arribar a persones que no participaven en d’altres propostes adreçades a majors de 60 anys.

 Totes les caminades començaran a dos quarts de 10 del matí en el punt de sortida indicat i acabaran en el mateix indret al voltant de la 1  del migdia. Cal tenir en compte que el desplaçament fins al punt de trobada va a càrrec de les participants.

 Les inscripcions  estaran obertes fins a tres dies abans de cada sortida en cas que no shagin exhaurit les places i sadjudicaran  per rigorós ordre dinscripció. Per apuntar-se només cal enviar un whatsapp als números 626 571 395 o 638 710 861, o trucar al 938 125 445.

          Divendres 23 de febrer. Sant Martí de Centelles. El castell de Sant Martí dCentelles.

          Divendres 8 de març. Folgueroles. Els voltants de lermita de Sant Jordi dPuigseslloses.

          Divendres 22 de març. Seva. Sortida pels boscos de Figueroles.

          Divendres 5 dabril. Taradell. Ruta per les margues i els molins.

          Divendres 19 dabril. Muntanyola. Sortida per les masies de Muntanyola.

          Divendres 26 dabril. Aiguafreda. El cadels maquis al seu pas peAiguafreda.

          Divendres 17 de maig. Tona. Per la ruta dels turons.

          Divendres 31 de maig. Viladrau. Un tomb pels molins.

 Les rutes estan organitzades des del Programa d’Envelliment actiu de lMancomunitat La Plana i compten amb el suport de Diputació de Barcelona.

  Fer salut, conèixer l’entorn i reforçar els vincles

 Un 89% de les persones que han participat en les anteriors edicions del Camina +60 -tardor o primavera- ha conegut  gent  nova  amb  qui  vol seguir  fenactivitats d’aquest tipus. D’aquestes, 1 de cada 3 persones sha apuntat sola a les caminades i no coneixia la ruta proposada. La resta de participants s’han inscrit en companyia damistats o familiars.

  La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

 La Mancomunitat  és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 dOsona i un del Vallès Oriental-.

 La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix lexecució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficncia i qualitat.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 15:03