Un nou recurs educatiu en format escape room

Divendres, 12 de març de 2021 a les 00:00

L’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, gràcies a una subvenció d’Ecoembes, ha creat un nou recurs educatiu en format joc d’escapada. Es tracta d’un escape room que porta per títol Col·lapse total, i està destinat a alumnat a partir de cicle superior de primària i a tota la ciutadania.

Aquest té per objectius donar a conèixer als joves i a la ciutadania què és la fracció dels materials reciclables (multiproducte) i com se separen aquests materials a la planta de triatge de la Mancomunitat, així com reflexionar d’una manera lúdica sobre la importància de fer una bona separació del paper, cartró i envasos lleugers perquè es puguin reciclar i transformar-se en nous recursos.

Aquest nou recurs es deixarà en préstec als centres educatius que ho sol·licitin i també s’utilitzarà en festes i jornades de sensibilització ambiental organitzades pels municipis mancomunats.

El joc planteja una missió i sis reptes que s’han de resoldre superant proves de lògica i enigmes abans que s’esgoti el temps, de 40 minuts. Hi poden jugar tres equips simultàniament i consta d’una aplicació web per jugar a través de tauleta, ordinador o mòbil i també d’un material físic que inclou un trencaclosques gegant, plafons informatius i diversos contenidors amb cadenats.

El plantejament de la missió és el següent:

La planta de triatge de la Mancomunitat no pot continuar separant els materials reciclables. Està a punt de patir un col·lapse a causa del gran augment de deixalles que hi arriben cada dia. Necessitem la vostra ajuda! Accepteu el repte i demostreu que sabeu reciclar i reutilitzar, i atureu el gran col·lapse.

Medi Ambient

Darrera actualització: 12.03.2021 | 15:57