Una cinquantena de famílies participen en la cloenda de curs del Servei d’Intervenció Socioeducativa

Dimarts, 11 de juliol de 2023 a les 06:00

Balenyà, Taradell i Tona són la seu dels tres serveis que ofereixen atenció diürna fora de l’horari escolar a infants, joves i famílies en situació de risc

Més de 50 infants, joves i les seves famílies han participat el passat divendres en la cloenda del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) a la Selva de l’Aventura, a Arbúcies.

Les activitats lúdico-familiars han permès donar continuïtat als continguts treballats durant el curs. A més, s’ha ajudat a compartir una estona de qualitat en família mentre s’establien nous vincles amb altres infants i joves dels serveis ubicats a Balenyà, Taradell, i Tona.

Els diversos grups han estat acompanyats per professionals de l’educació social referents de cada servei que han treballant amb infants, joves i les seves famílies durant tot el curs.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, destaca l’aposta per cuidar les persones amb un servei que ofereix atenció fora de l’horari escolar, i que potencia l’apoderament d’infants i joves que es troben en situació de risc.

245 famílies ateses en quatre anys

La Mancomunitat disposa de tres Serveis d’Intervenció Educativa: el SIS El Puntal a Taradell, el SIS La Ludo a Tona, i el SIS La Quitxalla a Balenyà. Es tracta de serveis preventius d’atenció diürna adreçats a tota la població infantil i juvenil, d’entre 6 i 16 anys, i a les seves famílies en situació de vulnerabilitat o de risc. De fet, la implicació familiar és fonamental per poder atendre, promoure i acompanyar infants i joves en els processos de canvi.

Des del SIS es donar suport, s’estimula i es potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, i l’adquisició d’aprenentatges bàsics compensant les deficiències en l’àmbit socioeducatiu a través d’activitats en grups, individuals, en família i fent treballs en xarxa i amb la comunitat.

 

Darrera actualització: 10.07.2023 | 18:38