Xarxa d'intercanvi de llibres

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 00:00

La Mancomunitat La Plana inicia el projecte de xarxa d’intercanvi de llibres, acció que s'emmarca dins el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de l’ens, i que té per objectiu reutilitzar llibres i reduir la generació de residus com també fomentar la cultura.

El proper 24 d’abril es dona el tret de sortida del projecte amb la inauguració del primer punt d’intercanvi de llibres, que es troba situat al Parc de l’El·lipse de Sant Miquel de Balenyà, i que té forma de caseta tancada de fusta construïda amb materials recuperats de la deixalleria de la Mancomunitat La Plana.

La inauguració d’aquets punt, a les 12 del migdia, anirà acompanyada d’un espectacle de petit format a càrrec de Caro von Arend: un conta contes, adreçat a infants i joves, on s’explicaran contes de  temàtica ambiental i sobre la preservació de la natura.

Al mateix espai s’hi podrà trobar compost de classe A -procedent de la planta de compostatge de la Mancomunitat La Plana- per tal que la ciutadania que vulgui pugui emportar-se’n gratuïtament per adobar l’hort o el jardí. Caldrà, però, que cadascú porti un recipient o sac de casa.

El punt d’intercanvi de llibres comptarà amb un protocol imprès on es descriu el seu funcionament i una fitxa de seguiment per cada llibre. D’aquesta manera es tindrà un registre dels llibres que s’intercanvien i dels quilos de paper que s’estalvien.

Al mes de juny, pel Dia Mundial del Medi Ambient, s’inauguraran dos altres punts d’intercanvi de llibres situats als municipis de Balenyà i de Tona.

Medi Ambient 

Darrera actualització: 21.04.2021 | 12:20