DIA INTER. CONTRA LES VIOLÈNCIES ENVERS LES DONES

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 00:00

DESCRIPCIÓ

Va ser un 25 de novembre de 1960, quan les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Arran d'aquest fet, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura.

Més endavant, al 1999, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l'Erradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l'opinió pública envers aquest problema.

Ja és habitual, que als municipis de la Mancomunitat La Plana es facin diverses activitats i actes entorn aquesta data tant assenyalada. Regidories, serveis i associacions de dones o per la igualtat volen mostrar el seu rebuig a la violència vers les dones i sensibilitzar i conscienciar al conjunt de la població per tal d'assolir, per fi, la igualtat i acabar amb la històrica discriminació i dominació de l'home sobre la dona.

Cal condemnar amb més força qualsevol tipus de violència contra les dones, des de la més subtil a la més agressiva, tant a la que s'exerceix a les dones adultes com a les més joves o fins i tot a les nenes. Perquè no podem obviar, que malgrat tot els esforços, aquesta tragèdia continua cada dia amb més víctimes.

PERSONES DESTINATÀRIES

El conjunt de la població dels municipis mancomunats.

COST

Sense cost. 

COM ACCEDIR-HI

Àrea Social de la Mancomunitat La Plana.

Darrera actualització: 22.11.2021 | 13:32