Educació ambiental als centres educatius

DESCRIPCIÓ

L'objectiu d'aquest servei és donar assessorament i recursos a aquell professorat que vulgui tirar endavant algun projecte relacionat amb la sostenibilitat a l'escola.

Fem un assessorament individualitzat amb els mestres de cada escola durant la creació del projecte i els ajudem a dissenyar els materials didàctics, adequant-los a a les seves necessitats. Els projecte han de tenir continuïtat al llarg del curs o han de formar part d'alguna setmana temàtica.

També elaborem i portem a terme algunes activitats que siguin coherents dins del projecte que està tirant endavant l'escola. Les activitats que s'ofereixen des de la Mancomunitat La Plana fan referència, fonamentalment, a la gestió i la prevenció de residus. 

El treball en xarxa de les escoles

Treballar en xarxa és compartir coneixements, pràctiques i experiències. És la millor manera d'afrontar els reptes de la sostenibilitat: a partir d'aprendre dels uns i dels altres, a partir d'incorporar diferents actors a les nostres escoles, a partir de treballar amb la comunitat on està integrada l'escola…

La xarxa d'escoles de la Mancomunitat és simplement una manera d'enfocar aquesta manera de treballar. Des de fa uns cursos, hem intentat convergir els temes de treball perquè les escoles treballin en projectes comuns com la prevenció i la gestió dels residus, l'hort escolar,etc.

Des de la Mancomunitat La Plana, que és simplement un element més d'aquesta xarxa, acompanyem les escoles en la dinamització dels seus projectes educatius i coordinem alguns projectes comuns.

El bloc escolesmancoplana és l'espai virtual que recull les experiències, actuacions i projectes d'educació per a la sostenibilitat que porten a terme els centres educatius dels municipis manomunats. Els objectius d'aquest bloc són, d'una banda, promoure l'intercanvi d'experiències entre els centres educatius per avançar en el treball en xarxa i, de l'altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca que realitzen les escoles conjuntament amb el Programa d'Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana.

 

Persones destinatàries:

Els centres educatius dels municipis mancomunats i conveniats.

Cost per l'usuari:

Gratuït

Equip tècnic:

Equip tècnic de l'Àrea de Medi Ambient.

Àrea responsable:

Àrea de Medi Ambient.

Com sol·licitar-ho:

Cal trucar a l'Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana.

 

Darrera actualització: 15.04.2021 | 13:56