Obrint mirades. Recursos pedagògics amb perspectiva de gènere i diversitat de la Mancomunitat La Plana

Obrint mirades és un recull de recursos pedagògics  adreçats a la ciutadania i a professionals de diferents àmbits.

En què consisteix?

Es tracta de recursos per oferir eines per a l’autoreflexió i per educar al marge de la tradicional educació diferenciada de gènere.

Son una eina per coeducar, en igualtat de drets, sense estereotips sexistes i androcèntrics, i actituds discriminatòries, contribuint d’aquesta manera a la construcció d’una societat sense subordinacions culturals i socials. 

Consta de diversos de materials com contes, assajos, novel·les, jocs o recursos digitals, entre d’altres.

Per poder visualitzar el recull de recursos es compta amb una guia  que orienta en les temàtiques, les edats recomanades, o el tipus de recurs.

 

Qui pot sol·licitar els recursos de la maleta?

Tots els materials i recursos de la maleta pedagògica són de préstec i els poden sol·licitar professionals de la Mancomunitat La Plana, dels Ajuntaments i els seus serveis, associacions i centres educatius que formen part dels municipis de la Mancomunitat La Plana  (Aiguafreda, Balenyà, EMD Sant Miquel de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau).

L’ordre de reserva dels recursos es farà segons la data de rebuda de les sol·licituds presentades.

El préstec del material de la maleta és gratuït i es cedirà per un temps determinat i establert prèviament, el qual no excedirà dels 30 dies segons la demanda i la llista d’espera.

Qui ho sol·liciti haurà de signar les condicions de cessió quan se li entregui el material.

Els materials s’entreguen dins d’una maleta, la maleta pedagògica.

 

Com fer la sol·licitud?

Cal emplenar el FULL DE SOL.LICITUD LA MALETA PEDAGÒGICA ‘OBRINT MIRADES’ enviar-lo per correu electrònic (igualtat@mancoplana.cat) en format PDF al programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana, o bé presencialment a les oficines de la Mancomunitat La Plana

Persones destinatàries

La guia de la maleta pedagògica està adreçada a tota al ciutadania i hi ha recursos pensats per a totes les edats. Ara bé, els recursos els poden sol·licitar professionals de la MLP, dels Ajuntaments i els seus serveis, associacions i centres educatius que formen part de la MLP.

Continguts i materials

Els recursos estan classificats segons diverses temàtiques i per franges d’edat (tot i que la majoria dels materials es poden adaptar i utilitzar independentment de la proposta d’edat).

Les temàtiques que s’hi poden trobar són les següents:

  • Salut afectiva i sexual
  • Desdibuixant estereotips i rols de gènere
  • Diversitat sexual i identitària
  • Història de les dones i dones de la història
  • Vida
  • Violències masclistes i violències de gènere
  • Feminismes i Coeducació 

Amb el suport

La realització d’aquest recurs ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona i s’ha fet en col·laboració amb L’hora lliure, Associació d’espai i lleure la qual treballa per introduir la coeducació i pedagogies feministes  a l’educació

 

És un servei obligatori:

No
Darrera actualització: 29.01.2024 | 13:54