Afectació en el servei de recollida d’escombraries a partir de divendres a la nit per una vaga promoguda per un dels tres sindicats de la Mancomunitat

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 18:19

La secció sindical d’UGT, un dels tres sindicats amb representació a l’ens supramunicipal, ha promogut la vaga indefinida que es farà efectiva a partir de les 12 de la nit d’aquest divendres

Properament s’anunciaran els serveis mínims mentre duri la convocatòria de la vaga que tindrà més repercussió en el servei de recollida de residus mancomunat

La secció sindical d’UGT, una de les tres amb representació a la Mancomunitat La Plana ha convocat una vaga indefinida que es farà efectiva a partir de la mitjanit d’aquest divendres –quan tècnicament ja és dissabte 20 d’abril-. Els altres dos sindicats amb representació a la Mancomunitat, Comissions Obreres i Intersindical no hi donen suport.

Així, a partir de les 12 de la nit d’aquest divendres començaran les afectacions en el servei de recollida d’escombraries habitual als 15 pobles on s’executa el servei des de la Mancomunitat: Aiguafreda, Balenyà, Collsuspina, El Brull, El Figaró-Montmany, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, i Viladrau.

Des de la Mancomunitat es lamenta la situació i s’està treballant des del govern, direcció, i el comitè de vaga perquè aquesta situació excepcional tingui la mínima afectació possible amb la definició d’uns serveis mínims que es donaran a conèixer properament.

Les negociacions amb UGT –després d’absentar-se en les reunions convocades per direcció des de la setmana passada- s’han reprès avui a la seu del Departament de Treball on no n’ha fructificat cap acord.

En tot moment, la Mancomunitat ha mantingut una comunicació continuada amb els representants de l’assemblea dels 13 pobles mancomunats, i totes les alcaldies on s’executa el servei de recollida de residus mancomunat, per informar-los de la situació excepcional.

Des de la Mancomunitat s'apel·la, de nou, a la col·laboració ciutadana i es recomana seguir els canals oficials de comunicació de cada ajuntament, i de la pròpia Mancomunitat, on s’anirà informant de la situació en cada moment. Abans de l’inici de la vaga indefinida es donaran a conèixer els serveis mínims.

En cas de dubtes i/o incidències en la recollida de residus es pot trucar al 938 124 167 i escriure a mediambient@mancoplana.cat.

 

Mesures durant la situació excepcional

Mentre duri la situació excepcional la Mancomunitat fa una crida a la ciutadania on es demana:

  • Guardar les fraccions dels materials reciclables i de la resta (cubell beix amb xip del porta a porta) a casa durant la situació excepcional.
  • Quan no sigui possible, utilitzar l’àrea d’emergència de residus separant-los correctament i utilitzant l’app específica per accedir-hi.

 

Millora econòmica aprovada de més de 420.000 euros

UGT, un dels tres sindicats amb representació a la Mancomunitat La Plana –els altres dos son Comissions Obreres i Intersindical- ha convocat la vaga indefinida per abordar qüestions específiques malgrat l’aprovació recent d’una millora en la Relació de Llocs de Treball (RLT), la qual inclou una millora econòmica de més de 420.000 euros, l’equiparació de sous internament –entre personal de la Mancomunitat- i externament –retribucions del personal d’altres administracions-, i fixar una Mesa General de Negociació per seguir l’aplicació de les retribucions previstes al llarg del present mandat, tal com reflecteix l’RLT.

 

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que la formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) vetlla per l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Des de la Mancomunitat també s’executa el servei de recollida d’escombraries porta a porta a Collsuspina (Moianès) i El Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

Darrera actualització: 17.04.2024 | 18:24