Acompanyant infants, joves i famílies de Taradell

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 00:00

El Servei d’intervenció Socioeducativa El Puntal de Taradell finalitza el tretzè curs de funcionament acompanyant a infants, joves i famílies del municipi.

El curs acaba amb un balanç molt positiu tant pels canvis realitzats com per les trajectòries individuals que finalitzen amb èxit la seva etapa al SIS.

Durant els últims anys s’ha anat implementant el nou model d’atenció socioeducativa impulsat per la Generalitat de Catalunya, que situa la família al centre de la intervenció, vetllant pels processos de millora dels seus membres.

Aquest model replanteja l’atenció que des del SIS es fa a infants i joves, enfocant l’atenció grupal a la promoció i detecció de les intel·ligències múltiples, que faciliten la detecció d’interessos i aptituds pròpies, i reforçant l’atenció individual, a través d’un acompanyament que promogui l’autoconeixement i l’empoderament.

Pel què fa a l’atenció a les famílies, s’ha iniciat un espai familiar, amb l’objectiu principal d’oferir una estona de joc compartit amb família. Quinzenalment s’ha ofert una proposta d’activitat diferent per potenciar el vincle entre mares/pares i fills/es, i alhora amb el servei. Un espai que ha comptat amb una molt bona acollida.

En aquest camí, un altre dels principals objectius que promou el model és la circulació social de les famílies, entesa com la possibilitat de gaudir d’activitats d’oci, lleure i cultura que ofereix el territori, especialment aquelles destinades a infants i joves. Fent-los, alhora, partícips de la vida cultural del municipi.

Així doncs, s’han realitzat activitats relacionades amb els interessos d’infants i joves, i  s’han potenciat activitat dirigides per especialistes externs com ara tallers de teatre, ioga, robòtica, etc., donant la possibilitat de conèixer-se i desenvolupar-se en nous contextos.

Darrera d’aquests processos hi rau la tasca socioeducativa d’acompanyament que es fa des del SIS El Puntal a les famílies que en formen part. Tot reforçant les potencialitats i els processos de desenvolupament personal, de socialització, d’adquisició d’aprenentatges i l’accés a l’oci i cultura, per tal de contribuir a la millora del benestar i èxit personal.

Àrea Social

Darrera actualització: 02.08.2022 | 16:01