Comença el càsting per trobar tres joves que creïn continguts per evitar les conductes de risc

Dimecres, 19 de juliol de 2023 a les 12:21

Les persones seleccionades –d’entre 16 i 20 anys- tindran l’oportunitat de participar en el nou espai Poca Vergonya de Ràdio Taradell i Ràdio Pista i guanyar fins a 600 euros a l’any

Prevenir les conductes de risc entre iguals és el principal objectiu del projecte Poca Vergonya –que s’inclou al programa de prevenció El Rusc- que treballa per evitar situacions de risc entre joves i adolescents en les relacions, sexualitats i afectivitats, el consum de drogues, i l’ús de pantalles.

En aquest marc, la Mancomunitat ha començat un càsting fins al 12 de setembre per trobar tres joves -d’entre 16 i 20 anys- que formin part de la comunitat Poca Vergonya. Les persones seleccionades rebran fins a 600 euros de remuneració anuals -50 euros al mes- per crear continguts que previnguin riscos i fomentin estils de vida saludables, assegurant un efecte multiplicador, com assegura el president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima.

Per participar al càsting cal complir els requisits (veure el document a la columna de la dreta), s’ha d’omplir aquest formulari i adjuntar un vídeo en format vertical.

El 26 de setembre, després d’un període de votació popular a través del compte d’instagram @poca.vergonya, s’informarà als joves que formaran part de la comunitat per prevenir entre iguals.

A partir d’aquí s’impartirà una formació obligatòria de 12 hores per treballar l’enfoc que defensa la comunitat, facilitar eines de prevenció entre iguals, i les temàtiques que es tractaran.

Serà al mes d’octubre, quan les tres persones escollides comencin a difondre peces audiovisuals a través de @poca.vergonya i participin, un cop al mes, en el nou programa radiofònic de Ràdio Taradell, Poca Vergonya. Un espai que també s’emetrà a Ràdio Pista.

El director de Ràdio Taradell, Marc Güell Masramon, i el de Ràdio Pista, Joan Iglesias Mateos, detallen que el nou espai es convertirà en podcast. Una nova plataforma per acostar l’acció a tota la ciutadania i poder revertir les conductes de risc.

Es tracta d’un primer pas per tirar endavant un espai radiofònic que ajudi a acostar la Mancomunitat, i els ens mancomunats, que tenen l’objectiu de cuidar les persones, els pobles, l’entorn i el progrés, subratlla el president de la Mancomunitat.

El programa El Rusc compta amb el suport econòmic del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Requisits per participar al càsting  de la comunitat Poca Vergonya

Cal tenir entre 16 i 20 anys i estar empadronat/da en un dels municipis de la Mancomunitat La Plana.

Omplir aquest formulari i adjuntar un vídeo vertical (de mínim 30 segons i màxim 1 minut) mitjançant el mateix qüestionari parlant sobre les temàtiques que s’hi proposen.

Enviar el vídeo i el qüestionari abans del 13 de setembre.

 

Com s’escolliran els joves de la comunitat Poca Vergonya?

Entre el 18 i el 22 de setembre es podrà votar al compte d’instagram @poca.vergonya, entre les 10 persones seleccionades en la primera fase per un jurat professional.

Per a qualsevol dubte podeu contactar via whatsapp als números 661 537 616 o 699 773 715.

 

 

Darrera actualització: 27.07.2023 | 13:08