Cuidant-nos per seguir cuidant

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 00:00

El grup d’ajuda mútua per a persones cuidadores no professionals de Balenyà seguirà després de l’estiu

Un curs més els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Balenyà i la Mancomunitat La Plana han donat suport i acompanyament al Grup d’Ajuda Mútua per a persones cuidadores no professionals de familiars en situació de dependència (GAM). El grup va néixer el 2018 a través d’un taller de la Diputació de Barcelona i des d’aleshores s’ha anat trobant amb la voluntat de donar continuïtat a l’espai de relació, d’intercanvi d’experiències i d’ajuda mútua.

El GAM, que realitza trobades mensuals d'un divendres al mes de 10.30h a 12h al centre cultural de Balenyà, compta amb una participació aproximada de 10 persones.

Amb aquestes trobades es pretén evitar la sobrecarrega emocional i física de la cura, conèixer a altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès per millorar així la qualitat de vida de les persones en situació de dependència i de les seves cuidadores i cuidadors.

Com a novetat, aquest any s’ha organitzat un cicle de quatre xerrades amb temàtiques que recollien inquietuds expressades per les persones participants del grup, com: la importància de cuidar-se un mateix, tècniques de comunicació i com afrontar les pèrdues i el dol, entre altres.  

Teresa Duran i Borràs, psicòloga, màster en envelliment actiu, especialitzada en l’atenció a les demències i l’acompanyament integral a les persones cuidadores, ha estat l’encarregada de conduir aquest cicle de xerrades.

Hi ha previstes més activitats i sessions formatives al llarg de l’any amb l’objectiu de donar continuïtat al grup i acompanyar en les seves necessitats com a cuidadors i cuidadores.

Serveis socials

Darrera actualització: 22.06.2022 | 12:39

Imatges