Els nous estatuts de la Mancomunitat entren en vigor després de ser ratificats per tots els ajuntaments

Dijous, 25 de maig de 2023 a les 10:21

Amb els nous estatuts es permet als Ajuntaments i EMD mancomunats utilitzar la Mancomunitat per gestionar de forma més eficient serveis públics de mobilitat, en matèria d’urbanisme i habitatge o medi ambient, entre d’altres

Els nous estatuts de la Mancomunitat la Plana ja són vigents després que hagin estat ratificats per tots els ajuntaments mancomunats i s’hagi enviat l’edicte a publicació. Un pas necessari després que l’assemblea general de l’ens n’aprovés la modificació per unanimitat el passat 16 de març i que arriba abans del termini fixat.

Amb la ratificació dels estatuts es finalitza una modificació iniciada fa gairebé quatre anys, quan es va encarregar la redacció dels nous estatuts a una comissió tècnica i política. És la tercera vegada que la Manco modifica els estatuts. La primera va ser el 2005, amb entrada en vigor el 2009; i l’any 2014 per haver-se d’adaptar segons fixava la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, remarca la voluntat que la Manco continuï garantint uns serveis públics eficients i qualitat de vida a la ciutadania i als pobles que representa.  Els nous estatuts ajudaran a prestar més serveis gràcies a la cooperació de 13 pobles que representen més de 32.000 habitants, afegeix.

Els nous estatuts que entren en vigor milloren la representació i participació en els òrgans de govern de la Mancomunitat. A més, suposa una adaptació d’un ens que fa més de quatre dècades va ser pionera i que a dia d’avui referma el lideratge fen un nou pas endavant per cuidar les persones i els pobles, l’entorn i el progrés.

 

 

Darrera actualització: 25.05.2023 | 11:33