Es reactiva el càsting perquè joves i adolescents creïn continguts per evitar conductes de risc

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 15:00

Se seleccionaran tres joves d’entre 16 i 20 anys perquè s’incorporin a la comunitat virtual Poca Vergonya i podran arribar a guanyar fins a 600 euros anuals

Poca Vergonya és un espai virtual de la Mancomunitat La Plana que neix de la necessitat de sensibilitzar i prevenir les conductes de risc a joves i adolescents mitjançant les xarxes socials.

L’objectiu és que el jovent se sensibilitzi en temàtiques com les relacions, les sexualitats i afectivitats, el consum de drogues, i l’ús de pantalles per convertir-se en referents entre iguals i fomentin estils de vida saludables, assegurant-ne un efecte multiplicador.

És per això que el càsting presentat el passat mes de juny a Taradell, amplia el termini fins al proper 3 de desembre. La iniciativa permetrà incorporar tres persones d’entre 16 i 20 anys per formar part del Poca Vergonya i fer treball preventiu entre iguals a través de continguts audiovisuals i col·laboracions en les ràdios municipals del territori. Les persones seleccionades podran obtenir fins a 600 euros anuals.

El director de Ràdio Taradell, Marc Güell Masramon, i el de Ràdio Pista, Joan Iglesias Mateos, subratllen que a més de la pedagogia feta per elaborar material per a xarxes es posarà en marxa un nou programa de ràdio, Poca Vergonya, que s’emetrà per les dues emissores municipals i que es convertirà en podcast.

El director de Ràdio Taradell destaca que es tracta d’un primer pas per desenvolupar un programa de continguts que ajudi a acostar la Manco, el braç executor dels ens mancomunats, que té l’objectiu de cuidar les persones i els pobles, l’entorn i el progrés.

Tant l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas Solà, com el president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, manifesen el repte i l’aposta que suposa que joves i adolescents ajudin a divulgar contingut preventiu i a sensibilitzar entre iguals mitjançant les xarxes socials i les emissores de ràdio locals.

El programa El Rusc –que inclou Poca Vergonya- compta amb el suport econòmic del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 15:20

Imatges