La Mancomunitat comença a formar joves com a auxiliars d’activitats forestals per segon any consecutiu

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 11:31

Una desena d’alumnes pren part a la iniciativa que es porta a terme de manera conjunta amb l’Institut de Tona i l’associació Estella Montseny, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat

Nou alumnes comencen avui la formació que imparteix la Mancomunitat La Plana, per segon any consecutiu, perquè joves d’entre 16 i 21 anys, sense el graduat de secundària, puguin continuar els seus estudis de formació professional, i al mateix temps, adquireixin competències transversals i professionals per poder començar a treballar.

Els joves aprendran tasques pràctiques com netejar i desbrossar zones forestals, recuperar el bosc de ribera i entorns, decorar amb elements naturals, o crear petits vivers de producció de planta autòctona. A més, tindran l’oportunitat de realitzar 180 hores de pràctiques en centres de treball i brigades municipals dels pobles mancomunats.

Paral·lelament, adquiriran nocions sobre estratègies i eines matemàtiques, llengua i estratègies de comunicació, i entorn social i territorial. També es promouran treballs en xarxa per reforçar vincles.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, remarca la voluntat per seguir apostant per garantir la igualtat d’oportunitats i el progrés als pobles de la Mancomunitat.

El Programa de Formació i i Inserció (PFI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) d’auxiliar d’activitats forestals és una formació de primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional. La matrícula al PFI per al curs 23-24 seguirà oberta fins a mitjans de novembre.

Podeu trobar  més informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 18:43