La Mancomunitat comença una campanya per desmitificar l’ús de l’alcohol i prevenir conductes de risc

Dijous, 9 de novembre de 2023 a les 15:00

Es difondran set vídeos a través decomptdinstagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya entorn el Dia Mundial Sense Alcohol, i shabilitaun qüestionari en línia per avaluar els coneixements que permetran optar a dos premis segons ledat de qui hi participi

 

L’alcohol és la droga més consumida i acceptada socialment, que sassocia a espais doci i les relacions socials, i amb una baixa percepció drisc. El consum excessiu i habitual perjudica la salut, pot augmentar el risc de tenir lesions, agreuja problemes psíquics i socials, i pot perjudicar les relacions interpersonals.

És per això que des de la Mancomunitat i els pobles que la formen sha organitzat una iniciativa per sensibilitzar sobre la temàtica a totes les edats. Per això, entre el dilluns 13 i el diumenge 19 de novembre entorn el 15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol- es publicaran diferents vídeos a través dels comptes dInstagram de la Mancomunitat i la comunitaPoca Vergonya.

En els diferents vídeos shi tracten diverses qüestions relacionades amb els mites relacionats amb el consum dalcohol. A partir daquí, el dilluns 20 de novembre, shabilitarà un qüestionari que posarà a prova la ciutadania i al que es podaccedir des del perfil Poca Vergonya. Totes les persones que contestin correctament participaran en un sorteig amb premi segons ledat que tinguin:

   Joves d’entre 14 i 19 anys que participin i contestin correctament totes les preguntes podran optar a guanyar un val de 150 euros per comprar productes relacionats amb les noves tecnologies.

   Participants de s de 18 anys quencertin toteleqüestions podran optar a guanyar una pernocta -amb sopar i sessió dspa inclosa per a dues persones- en un hotel ubicat en un dels 13 pobles de la Manco.

Paral·lelament, a lhora desbarjo dels diversos centres educatius de secunria –ubicats a la zona de la Mancomunitat- es faran activitats per desmitificar els mateixos aspectes que es tracten en els vídeos que formen part de la campanya. La tasca es portarà a terme des dels diferents Punts dInformació i Dinamització en Centres Educatius de Secunria (PIDCES).

Es podaccedir al sorteig des del compte dinstagram dPoca Vergonya a partir del dilluns 20 de novembre. Cal tenir en compte que si shan vist els diversos que es publicaran a linstagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya entre el 13 i el 19 de novembre es tindran més opcions per encertar.

El programa El Rusc que incloPoca Vergonya- compta amb el suport econòmic del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputacde Barcelona per prevenir les conductes de risc.

 

Normes de participacper accedir al sorteig a partir del 20 de novembre

Cal tenir 14 o més anys.

S’ha de seguiecompte dinstagram @mancoplana i @poca.vergonya.

Comentar un aspecte que et faci poca vergonya sota un dels vídeos publicats etiquetant-hi una persona usuària d'instagram.

Contestar correctament el qüestionari en línia que podreu trobar a l’enllaç del perfil Poca Vergonya a partir del 20 de novembre.

Darrera actualització: 09.11.2023 | 15:55