Projecte PERFILS. Apropament al fet migratori.

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 00:00

DESCRIPCIÓ

És tracta d'un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural que respon a un dels grans objectius generals del programa de convivència/immigració que és fomentar espais de trobada i d'intercanvi per a la millora de la convivència entre persones autòctones i persones procedents d'altres països.

Aquest projecte va sorgir a partir del projecte de documentals “Fes-ho Mirar”, liderat pel programa de joventut de la Mancomunitat La Plana, amb el que es va detectar la poca informació fidedigna i l'existència de molts prejudicis envers el col·lectiu d'immigrants. Així doncs, el curs 2009-2010 va iniciar-se el projecte Perfils amb la voluntat d'apropar als i les joves el fet migratori des d'una perspectiva acadèmica (perquè volem explicar el fenomen des de les dades i les causes sociològiques i econòmiques) i perspectiva humana (perquè paral·lelament es vol fer un apropament a la vivència personal del fet de migrar).

Per una banda es fan xerrades i dinàmiques a les aules entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també entorn els estereotips, prejudicis i rumors entorn la immigració.

Els alumnes també fan un apropament personal a diverses experiències migratòries, ja que es posen en contacte amb persones que han fet un procés migratori, que han emigrat dels seus països d'origen i que ara viuen a Catalunya, posteriorment les entrevisten per grups .

Aquestes converses/entrevistes queden enregistrades en format audiovisual per part d'una professional que posteriorment les edita per a poder-les visualitzar a les aules i fer-ne la corresponent difusió a la comunitat.

A QUI VA DIRIGIT

Els i les alumnes de secundària dels instituts públics i/o concertats de la Mancomunitat La Plana: lnstitut Escola Carles Capdevila de Balenyà, Institut Escola Mòssen Cinto Verdaguer de Folgueroles, Institut de Taradell, Institut de Tona i Escola Vedruna de Tona.

COM ACCEDIR-HI

Cal trucar a l'Àrea Social de la Mancomunitat la Plana.

MÉS INFORMACIÓ

Notícia 10/11/2021

Darrera actualització: 10.11.2021 | 12:59