A CEGUES NO MOLA

Dimarts, 31 d'agost de 2021 a les 00:00

Programa de Sensibilització, Prevenció i Intervenció en el consum de drogues i la igualtat efectiva en joves

DESCRIPCIÓ

Des de la Mancomunitat La Plana i els diferents Ajuntaments que en formen part fa anys que es desenvolupen accions educatives en matèria de prevenció en el consum de drogues i les conductes addictives. Al mateix temps també des de fa uns anys en coordinació amb el programa d'Igualtat, es realitzen accions de prevenció i sensibilització entorn a la igualtat efectiva en el col·lectiu jove.

El programa “A cegues no mola” va néixer l'any 2012 de la necessitat de fer prevenció i reducció de riscos en el context d'oci nocturn en actes adreçat al púbic jove. A  finals de 2015 s'opta per treballar transversalment amb el programa d'Igualtat i incorporar la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes. Resultat d'aquest procés va néixer una campanya que incorpora els dos àmbits en l'oci nocturn que porta el mateix nom del programa “A cegues no mola” i que es posa en marxa al llarg de l'estiu 2016, obtenint molts bons resultats a nivell d'impacte.

El material de la campanya

Els materials gràfics de la campanya (documents adjunts) es troben sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada (CC BY-NC-ND) que permet la descàrrega de les obres i que es puguin compartir amb la gent sempre que es reconegui l'autoria, però no poden ser modificades de cap manera ni ser utilitzades amb finalitat comercial.

Es va crear un Protocol d'actuació contra les agressions sexistes i el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa” que es faciliten a les entitats organitzadores de les festes joves (veure documents adjunts).

Per seguir sensibilitzant la població es va dur terme una campanya visual amb missatges preventius sobre sexisme, consum de drogues i incivisme via xarxes socials, també s'ha constituït una Taula sobre oci Nocturn i els i les professionals que atenen els joves a l'estand fan una formació sobre com actuar en cas d'assetjaments sexuals en moments de festa.

QUI POT REBRE AQUEST SERVEI

Persones joves i adolescents, professionals, famílies, agents socioeducatius dels municipis de Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i EMD Sant Miquel de Balenyà.

COST

Gratuït

COM ACCEDIR-HI

Àrea Social de la Mancomunitat La Plana

MÉS INFORMACIÓ

 

Darrera actualització: 01.04.2022 | 11:48