S’han impartit 74 tallers a les aules de secundària del territori mancomunat per evitar conductes de risc

Dijous, 27 de juliol de 2023 a les 11:23

L’Institut de Taradell, l’Institut de Tona, l’Institut Escola Carles Capdevila i Vedruna de Tona han acollit les sessions promogudes per la Mancomunitat La Plana en el marc del programa El Rusc

Uns 1.300 alumnes de secundària (Institut de Taradell, Institut de Tona, Institut Escola Carles Capdevila de Balenyà i Vedruna de Tona) han participat en el programa de prevenció de riscos El Rusc al llarg del curs 2022-2023. Joves i adolescents han pres part en la setantena de tallers dinàmics i participatius sobre sexualitats, identitat, gènere i consum de pantalles, i drogues que conviden a reflexionar de forma individual i conjunta i aportar idees de millora a l’hora de prevenir riscos i millorar els hàbits saludables.

Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, subratlla l’aposta perquè joves i adolescents adquireixin hàbits saludables per fer d’altaveu entre iguals i  persones del seu entorn.

Actualment, els tallers sobre sexualitats, identitat i gènere es porten a terme des de la cooperativa La Fera Ferotge, i els tallers sobre drogues i pantalles des del servei tècnic de la Mancomunitat.

Les valoracions de l’alumnat són molt positives i destaquen els comentaris positiu sobre dinàmiques utilitzades.

Un cop acabat el curs escolar s’han fet reunions amb les diferents coordinacions dels centres educatius de secundària i s’han establert estratègies i línies de millora. A partir d’aquí s’estan fent sessions de treball per millorar les dinàmiques i oferir un catàleg d’accions educatives ajustat a les necessitats reals.

 

Càsting per trobar tres joves que previnguin conductes de risc entre iguals

En el marc del programa El Rusc, la Mancomunitat ha començat un càsting fins al 12 de setembre per trobar tres joves -d’entre 16 i 20 anys- que formin part de la comunitat Poca Vergonya. Les persones seleccionades rebran fins a 600 euros de remuneració anuals -50 euros al mes- per crear continguts que previnguin riscos i fomentin estils de vida saludables, assegurant un efecte multiplicador.

Per participar al càsting cal complir els requisits (veure el document adjunt), s’ha d’omplir aquest formulari i adjuntar un vídeo en format vertical.

El 26 de setembre, després d’un període de votació popular a través del compte d’instagram @poca.vergonya, s’informarà als joves que formaran part de la comunitat per prevenir entre iguals.

Més informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 27.07.2023 | 11:29