Medi Ambient

L'Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana és la més gran de la institució, amb més de 50 persones treballant en el servei integral de gestió de residus i via pública: recollida selectiva de residus porta a porta (matèria orgànica, materials reciclables, rebuig, vidre, oli i trastos), tractament i separació de la part reciclable (envasos, papers, cartró) a la planta de triatge, tractament de la matèria orgànica a la planta de compostatge, servei de deixalleries i deixalleria mòbil, minideixalleries, neteja viària, suport tècnic, agent cívic i educació ambiental principalment a les escoles.

  • La recollida de residus porta a porta està consolidada en 11 dels 12 municipis mancomunats, amb dos torns, un de dia i un de nit i amb vehicles propis assolint nivells de recollida selectiva del 75% de mitjana. Al municipi restant es fa la recollida selectiva amb contenidors.
  • La planta manual de triatge d'envasos, paper i cartró hi treballa personal d'un centre especial de treball i personal propi de la Mancomunitat. Hi entren més de 3.000 tones cada any que es reciclen, evitant així de tirar-los als abocadors i aprofitant aquests subproductes a través de les empreses recuperadores.
  • La matèria orgànica, recollida tota amb bossa compostable, té menys d'un 1% d'impropis (impureses) de mitjana, fet que fa que sigui de màxima qualitat per a produir adobs orgànics, que en el nostre cas es produeixen a les pròpies instal·lacions de la Mancomunitat La Plana i a una planta externa.
  • El servei de deixalleries inclou tres deixalleries fixes, situades a Aiguafreda, Malla i Taradell, una deixalleria mòbil que va fent estades durant l'any a diversos municipis mancomunats i 11 minideixalleries situades a Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà.
  • La neteja viària es realitza en els municipis de Balenyà, Taradell, Tona durant tot l'any i al Brull, Santa Eulàlia de Riuprimer i Viladrau quan ho necessiten.

Tot plegat, una potent organització que pretén donar servei i ple suport als ciutadans que separen cada dia les seves deixalles, així com els nens, joves i grans d'aquests pobles per assolir cada dia millors resultats en la correcta gestió dels nostres residus.

Tràmits
Serveis
Oficines
Plans i campanyes
Documentació